huhtalatuomas

Vielä yksi analyysi Jari Tervon valkoisesta roskaväestä

Jari Tervo on ottanut viime aikoina lempiaiheekseen vouhkata suomalaisesta rasismista ja ihmisvihasta. Ironista kyllä, Tervo tuntuu itse olevan täynnä ihmisvihaa kuten hänen viimeisimmästä blogikirjoituksestaan ilmenee. Jari Tervo nimittäin sortuu panettelemaan törkeästi kokonaista kansanryhmää kirjoituksessaan "Valkoinen roskaväki"

Tervo kirjoittaa mm.: "Rasistit ovat valittaneet, että vastaanottokeskukset lisäävät rikollisuutta. Se on aivan totta. Ne lisäävät kotoperäisen paskasakin rikollisuutta. Valkoisen lihaa syövän heteromiehen polttopulloisku oli ensimmäinen kerta, kun Kouvolan hätämajoituskeskuksessa tarvittiin poliisia."

Edellisessä kappaleessa leimataan kokonainen kansanryhmä erityisen yksilöllisesti(Valkoinen lihaa syövä heteromies) rikolliseksi paskasakiksi. Kirjoitus täyttää näin ollen mitä ilmeisimmin tunnusmerkistön kiihotus kansanryhmää vastaan. Jokainen voi lisäksi miettiä mikä olisi ollut kirjoituksen seuraus jos ihonvärinä olisi ollut valkoisen sijaan musta.

Tervo jatkaa edelleen: "Suomeen on syntynyt näinä historiallisina päivinä oma valkoinen roskaväki" Termi "Valkoinen roskaväki" viittaa halventavasti tiettyyn etniseen ja sosioekonomiseen yhteiskuntaluokkaan. Sen voidaan myös tulkita pitävän sisällään olettamuksen, että ei-valkoihoiset olisivat jotenkin automaattisesti "roskaväkeä". Tervo osoittaa siis ajattelussaan samoja taipumuksia, mitä hän itse väittää vierastavansa.

Mutta puhutaanpa hetki siitä minkä takia ihmiset ylipäänsä olivat jalkautuneet kaduille osoittamaan mieltään. Useiden keskustelupalstojen kommenttiosiot suljettiin viime viikolla niiden täytyttyä asiattomista kommenteista. Kommentit olivat seurausta tyytymättömyydestä vallitsevaan turvapaikkatilanteeseen ja keino purkaa turhautumista muuten niin yksipuolisessa tiedonvälityksen ilmastossa.

Tiedonvälityksen puolueettomuus on tänä päivänä vaakalaudalla tiedotusvälineiden harjoittaman itsesensuurin vuoksi, joka ilmenee maahanmuuton negatiivisten kerrannaisvaikutusten aktiivisena ja tietoisena pimittämisenä suurelta yleisöltä.

Toinen selittävä tekijä väkivallassa lienee tyytymättömyys hallituksen politiikkaan. Äänestäjät ehkä kokevat, että maahanmuuttokriittisyydestään tunnetut perussuomalaiset eivät ole hallituspuolueena aivan pitäneet äänestäjiensä puolia. Siinä mielessä ei ole mikään ihme, jos usko demokratiaan on hieman koetuksella.

Näin ollen viime päivien väkivaltaisuuksien voidaan katsoa olevan suoraa seurausta siitä, että ihmiset eivät enää koe voivansa vaikuttaa asioihin millään muulla tavoin. On oikeastaan vain luonnollista, että mielenosoittajat kohdistavat turhautumisensa ilmiön näkyvimpään kohteeseen, tässä tapauksessa itse turvapaikanhakijoihin, vaikka ilmiön syyt olisivat aivan toisaalla. Ruohonjuuritasolta se on yksinkertaisin ja kenties jopa ainut vaihtoehto.

Kun parlamentarismi ja vapaa tiedonkulku epäonnistuvat, tulos on tämä. Ehkäpä siis itse kullakin on tilanteessa peiliin katsomisen paikka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

En ole kukenut Tervon kirjoitusta, mutta nähtävästi se on erinomainen kun jotkut ovat ottaneet sen niin henkilökohtaisesti tai siis tunnistaneet siinä itsensä tai sitten luokkaantuneet toisten puolesta.

Suomessa on sanonta koirasta, kalikasta ja älähtämisestä tai siitä kuinka osuessa uppoaa jne.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

Tuon kommentin voisi liittää mihin tahansa kirjoitukseen. Mutta kerrohan, onko tänä päivänä olemassa yhtään sellaista aihetta, mistä joku jossakin ei loukkaantuisi?
Otinko Tervon puheet henkilökohtaisesti? -En suinkaan, pidän Tervoa erinomaisena kirjailijana, mutta jos lukisit hänen blogikirjoituksensa, ymmärtäisit että kritiikki kohdistuu ennen kaikkea hänen tekopyhyyteensä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tervoa ymmärtää vain Tervo itse, mutta tällä suomalaisella iranilaisnuorukaisella on jokaiselle helposti ymmärrettävää asiaa aiheen tiimoilta https://www.youtube.com/watch?v=4vxUeLtdnvc&featur...

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

Iranilaisissa on aina ollut jotakin mahdottoman hienoa :)

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

"...Valkoisen lihaa syövän heteromiehen polttopulloisku oli ensimmäinen kerta, kun Kouvolan hätämajoituskeskuksessa tarvittiin poliisia...."

Mielestäni ei Tervo tuossa leimaa "valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä " vaan hän suhtautuu negatiivisesti "valkoisiin lihaa syöviin heteromiehiin jotka heittelevät polttopulloja ihmisasumuksia kohti ". Heihin tuleekin suhtautua hyvin vihamielisesti. Polttopullojen heittely ei ole mikään synnynnäinen ominaisuus tai taipumus vaan henkilökohtainen valinta joten vihamielinen suhtautuminen ei ole rasismiakaan.

Käyttäjän huhtalatuomas kuva
Tuomas Huhtala

Olet aivan oikeassa. Koko tämä diskurssi koskien rasismia ja kiihotusta kansanryhmää vastaan on tähän päivään asti käyty yhden puolen ehdoilla ja yhtenä kirjoituksen tarkoituksista onkin osoittaa kuinka yhtä naurettavin ja heppoisin perustein myös tältä puolelta osataan leimakirveitä heittää.

En minä tosissani Jari Tervoa syytä mistään kansankiihotuksesta, mutta suvaitsevaisia vastaan on käytävä näiden omilla aseillaan, jotta heidän silmänsä avautuisivat tälle järjettömyydelle.

Toimituksen poiminnat